Gastdocenten

Leo Blokhuis

Leo BlokhuisLeo Blokhuis (Zevenbergen, 1961) is de auteur van Grijsgedraaid (30.000 exemplaren verkocht) en Het Plaatjesboek. Tien jaar lang maakte hij samen met Jan Douwe Kroeske De 2 meter sessies. Hij maakt samen met Mart Smeets het radioprogramma For the Record en heeft een radioprogramma op KX Radio. Met Matthijs van Nieuwkerk presenteert hij het televisieprogramma Top 2000 a gogo. Samen schreven zij het Klein abc van de popmuziek. In voorjaar 2009 stond hij, samen met Ricky Koole, in de theaters met de voorstelling Harmonium. In 2010 speelde hij, wederom samen met Ricky Koole, een theatervoorstelling, Laagland. In 2012 tourde hij door Nederland met de theatervoorstelling The Band, Music From Big Pink To The Last Waltz.

Leon Verdonschot

Leon VerdonschotLeon Verdonschot (Geleen, 4 december 1973) is een Nederlandse journalist, presentator, schrijver, radiomaker en columnist. Hij is hoofdredacteur van het blad PARK. Leon Verdonschot schrijft onder meer voor de bladen Nieuwe Revu en De Groene Amsterdammer. Verder presenteerde hij op Kink FM elf jaar lang wekelijks het interviewprogramma Oeverloos. Hij is columnist voor Nieuwe Revu en programmamaker voor de Limburgse televisiezender L1 en de VPRO. In januari 2005 kende het Nationaal Pop Instituut Verdonschot de Pop Pers Prijs toe, vooral vanwege zijn verhalenbundel Hart tegen Hart.

 

Erik van den Berg

Erik van den BergErik van den Berg begon zijn carrière bij Opscene, was daarna jarenlang redacteur bij OOR en is tegenwoordig – samen met Koen Poolman – hoofdredacteur van Nederlands oudste en toonaangevende muziekblad. Ambitie om hoofdredacteur had hij eigenlijk niet, maar na twintig jaar schrijven en coördineren van de recensierubriek is het er toch van gekomen. Helaas gaat dit ten koste van zijn productie als schrijver, want Erik is nog altijd één van de beste stilisten onder de Nederlandse popjournalisten.

 

Tom Engelshoven

Tom EngelshovenTom Engelshoven is journalist van OOR en een begenadigd interviewer. Voor Nederlands bekendste popblad spreekt hij al een kwart eeuw popartiesten, zoals Bruce Springsteen, Radiohead, Jack White, Amy Winehouse, Nick Cave, Coldplay, Belle & Sebastian, dEUS, Anouk en Tom Waits. Er is vrijwel geen popgrootheid of Tom heeft hem of haar het vuur aan de schenen gelegd. In 1998 won hij de Pop Pers Prijs.

 

 

Menno Pot

Menno PotMenno Pot debuteerde in 1997 als popjournalist bij het maandblad Watt, dat in de zomer van 1998 ophield te bestaan. Sinds november 1998 werkt Pot, ook bekend als voetbalauteur, als popjournalist voor de kunstredactie van de Volkskrant. In 2011 trad hij toe tot de redactie van het nieuwe popmagazine Muziek.nl. Hij droeg korte verhalen bij aan uiteenlopende boeken over popmuziek. Enige ervaring met popjournalistiek op televisie deed hij op bij de Amsterdamse zender AT5 en de zender Het Gesprek, waarvoor hij enkele afleveringen van het programma Sgt. Pepper presenteerde.

 

Saul van Stapele

Saul van Stapele

Saul van Stapele (1974) schrijft verhalen over jongerencultuur, media, entertainment en met name popmuziek. Binnen de popmuziek richt hij zich vooral op hiphop, soul, r&b, reggae, dancehall en diverse dancevarianten. Over hiphop en straatcultuur in Nederland schreef hij de boeken Van Brooklyn Naar Breukelen, 20 jaar hiphop in Nederland en Crips.nl, 15 jaar gangcultuur in Nederland. In 2012 won Saul de Pop Media Prijs.

 

Atze de Vrieze

Atze de Vrieze

Atze de Vrieze is de blikvanger van de website 3voor12.

 

Helmut Boeijen

Helmut Boeijen

 

 

Helmut Boeijen (1969) begon zijn carrière als popjournalist bij onder anderen OOR, Watt en het Brabants Dagblad. In de jaren negentig maakte hij de overstap naar radio (Kink FM/3voor12) en televisie, waar hij diverse documentaires voor het muziekprogramma Lola da Musica van de VPRO maakte. Na dit programma is hij doorgegaan met het regisseren van muziekdocumentaires over onder anderen The Frames, Luka Bloom en CCC Inc. Sinds 2009 werkt Helmut als docent televisie aan de Fontys Hogeschool Journalistiek. Hij is coordinator van deze cursus.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s