Over de cursus popjournalistiek

De Fontys Hogeschool Journalistiek (FHJ) organiseert in het voorjaar van 2014, samen met muziektijdschrift OOR, opnieuw een cursus popjournalistiek. De derde reeks van acht bijeenkomsten start op maandagavond 17 maart in poppodium Ekko in Utrecht, de vaste thuishaven van de cursus. Ervaren popjournalisten zoals Leo Blokhuis, Leon Verdonschot, Saul van Stapele, Tom Engelshoven, Atze de Vrieze, Menno Pot en Erik van den Berg delen tijdens de cursus hun kennis en ervaringen.

Deze journalisten vertellen over de verschillende disciplines van hun vak. Hoe maak je een goede reportage als popjournalist? Hoe pak je een interview aan? Hoe schrijf je een pakkende cd- of concertrecensie? En hoe ga je om met de grillige muziekbusiness? Daarnaast wordt er natuurlijk gestrooid met sappige anekdotes en leer je ook meer over de geschiedenis van popmuziek.

De cursisten gaan zelf ook aan het werk. Ze schrijven cd- en concertrecensies, krijgen de kans om een artiest te interviewen en gaan op pad voor een reportage. Deze opdrachten worden steeds nabesproken met de gastdocenten. De beste artikelen worden gepubliceerd op de website oor.nl.

Coördinator Helmut Boeijen (FHJ): “De cursus is bedoeld voor iedereen die er altijd al van droomde om popjournalist te worden en zich nu eindelijk eens wil verdiepen in het vak. Maar juist ook voor mensen die in hun vrije tijd bijvoorbeeld al voor een weblog schrijven en hun niveau willen opkrikken. Ook iedereen die gewoon bovengemiddeld geïnteresseerd is in popjournalistiek – vanuit professioneel of persoonlijk oogpunt – is natuurlijk van harte welkom. De vorige cursus was een groot succes. Ik hoop dat deze editie net zo leuk en inspirerend wordt.”

Op maandag 28 april 2014 gaan de zelf bekende Nederlandse artiesten interviewen. De namen daarvan worden later bekend gemaakt.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s